jmolenaar.reismee.nl

Een bezoekje aan de natuur

Lekker drie nachtjes in San Francisco gezeten en gister een mega wandeling in Yosemite N.P. gemaakt naar Glacier Point. Het was maar zo een 16km maar wel ontzettend stijl! In SF zijn we zondag naar het NASA Ames center geweest. Hier hebben we wat gezien over ruimtevaart en -reizen, maar was het twee uur heen en weer rijden niet echt waard. Rest van de dag niet echt veel gedaan. Maandag zijn we over de Golden Gate bridge gereden waarvoor we eerst nog taart hebben gegeten om Yme's verjaardag te vieren. Achter de golden gate hebben we een snel ommetje gemaakt door Muir woods, om alvast wat aan de national parks te wennen! Veel tijd hadden we daar niet aangezien we op tijd terug moesten zijn om Wytse op het vliegveld af te zetten. Zijn week was alweer om en dat betekent ook dat mijn laatste week is ingegaan! Terug van het vliegveld even naar de dichtstbijzijnde Alamo car rental gereden om Yme als extra bestuurder in te schrijven. De Alamo garage was midden in de stad in een veels te krappe parkeergarage maar na 10x steken kreeg Martin de minivan toch weer naar buiten. We waren helaas wel 5 minuten te laat dus Alamo was al gesloten. Wat minder goed ging was het parkeren bij het hotel. Bij de ingang van een kleine garage met onmogelijk weinig ruimte voor de minivan hebben we onze eerste deuk opgelopen (oeps!), gelukkig wel gedekt door de verzekering!

De volgende dag naar Yosemite gereden, een ritje van 4 uur wat iets werd opgerekt door een file vanwege een verkeersongeluk. We kwamen met zonsondergang in Yosemite aan en het was donker toen we voor onze accommodatie stonden. We hebben met drie mensen in een verwarmde tent geslapen, ook al was het 's ochtends toch best koud. De temperaturen hangen 's nachts en 's ochtends tegen het vriespunt aan. De volgende dag deden we de wandeling waar ik het eerder over had waar we op elk punt een schitterend uitzicht over de vallei hadden met als hoogtepunt Glacier Point op 2200m hoogte. Toen we die avond, na de daling, na de eindsprint voor de bus weer thuis waren was iedereen echt op voor die dag. Gelukkig konden we vandaag weer wat bijkomen. We zijn hier ook net een beer misgelopen. We haalden twee mensen in die zo'n 5 minuten daarvoor nog een beer op het pad zagen lopen! Zelfs toen we een stukje terug liepen hebben we hem helaas niet gevonden...

Vandaag hebben we namelijk een uurtje of 4-5 gereden en hebben we een motel gevonden in Lone Pine, als tussenstop voor Death Valley. Vanavond plannen we de reis voor morgen, door Death Valley naar Las Vegas.

Foto's volgen asap,

- Jordy

Reacties

Reacties

lucy

Herkende je Yosemite nog? De wandeling naar Glacier Point was dat 16 km heen en terug of in totaal 32 km?Zag er wel fantastisch uit! Zijn wij toen niet geweest, toch? Trouwens weer genoten van al je foto's!
Jammer van de beer!
Ben benieuwd naar je foto's van Death Valley ( hmm...
:-(......)
Have fun in je laatste weekje!!

Jordy

Van Yosemite herkende ik nog wel een aantal dingen ja, en glacier point was totaal 16km. 7.5 uphill, 7.5 downhill en nog een beetje om bij het begin van de route te komen. Wij zijn er toen niet geweest maar wel bij de lower Yosemite fall die je vanaf dat punt kan zien.

Ik heb flink wat foto's van Death Valley dus die komen binnenkort!

lucy

Wat vond je van Death Valley? Is het inderdaad zo mooi als ik denk dat het is? Of is het mijn obsessie omdat we er toen niet door heen mochten?

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!